Izvērstā meklēšana
LV.LV sākumlapa
     Par izdevēju Kontakti Grāmatas Arhīva sākumlapa
Iepriekšējais numurs
Visi raksti
    Aktuāli
    Biznesa kāpnes
    Likumu ABC
    Finanšu plūsma
    Inovācijas lietas
    Eiropas nauda
    Seko līdzi
    Jautājums. Atbilde
    Ziņas īsumā
    Biznesa vide
    Uzņēmuma vadība
    Praktiski padomi
    Nodokļi
    Reklāma
Ideju banka
Arhīvs
Žurnālā
Nr.39 (45) 2006. gada 4. oktobris
            

Grozījumi Imigrācijas likumā - uzņēmējdarbībai

Valsts sekretāru sanāksmē 28.septembrī izsludināti Iekšlietu ministrijas sagatavotie grozījumi Imigrācijas likumā, kas uzlabos uzņēmējdarbības vidi Latvijā un vienkāršos administratīvos procesus. Saskaņā ar grozījumiem komersantiem netiks anulēta vairākkārtējai ieceļošanai izsniegtā vīza, ja persona iesniegusi dokumentus uzturēšanās atļaujas saņemšanai. Turpmāk, lai nodarbinātu jūrnieku uz starptautisko pārvadājumu kuģa, nebūs nepieciešama darba atļauja. Paredzēts arī atvieglot ieceļošanu Latvijas pilsoņu ģimenes locekļiem - trešo valstu pilsoņiem: ieceļošanai Latvijā viņiem nebūs nepieciešama vīza, ja ģimenes loceklis kopā ar Latvijas pilsoni uzturas kādā citā Eiropas Savienības valstī un tur viņam izsniegta ES pilsoņa ģimenes locekļa uzturēšanās atļauja. Likuma grozījumi nosaka, ka nevajadzēs kārtot ielūgumus vīzas saņemšanai, ja vīzas pieprasītājs ir Latvijas Republikas pilsoņa laulātais vai laulātā nepilngadīgais bērns.

Imigrācijas likuma grozījumos paredzēta iespēja ieceļot Latvijā ar ceļošanas dokumentu, kurā nav uzturēšanās atļaujas ielīmes, ja persona ir saņēmusi jaunu pasi un, šķērsojot robežu, var uzrādīt iepriekšē­jo ceļošanas dokumentu ar derīgu uzturēšanās atļauju tajā. Grozījumi nosaka, ka personai nav nepieciešama darba atļauja, ja tās paredzētais nodarbināšanas laiks nepārsniedz 14 dienas.

Iekšlietu ministrijas informācija

 

 



 
Par izdevēju / Kontakti / Grāmatas

© VSIA "Latvijas Vēstnesis" / info@lv.lv
žogspiepūšamās atrakcijas